Arxiu del blog

ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES ERMITES

Originalment eren llocs d’oració i recolliment que permetien a un frare o ermità poder conrear en pau la seva vocació particular.

Això està relacionat amb el concepte d’eremitori, que és un lloc on hi vivien un o més frares o monjos eremites, a l’estil dels Pares del Desert o Pares de la Tebaida del cristianisme.

Més tard, el significat també va incloure capelles, esglésies i altres edificacions religioses, bàsicament petites, situades en el camp, i sense culte permanent.

Hi ha santuaris construïts originalment en despoblats , que han quedat voltats d’edificis, i esglésies edificades com a parròquies on s’ha despoblat el seu entorn.

En ambdós casos podem parlar també d’ermites.

És tradició en moltes ermites celebrar-hi missa el dia del sant o santa de la seva advocació, així com també romeries, aplecs i festes diverses.



Durant moltes èpoques s’han edificat ermites. Moltes ermites han sofert també importants modificacions durant el temps, per raons diverses.

A totes les comarques de Catalunya hi ha edificacions que certifiquen aquestes afirmacions. El Montnegre i el Corredor i les comarques del Maresme i del Vallès Oriental no en són una excepció.



PRESENTACIÓ

PRESENTACIÓ

L'entitat Calella Marxa, caracteritzada pels seus valors de superació, companyonia, perseverança, confiança, respecte, humilitat i molts...